Friday, April 15, 2011

My first NHS dating scan


Today I went for my very first dating scan with my beloved hubby at North Manchester Hospital, about five minutes away from our house. 

Wahhhh...I wuz speechless for few seconds when I saw our baby on the big screen! Aww comey sgt! XD

Che Omar apa lagi, sampai berdiri² die tgk budak ticit tu bergerak²... Memang tak reti duduk diam budak ticit tu selama kitorg scan tuh.. "Active tu...!" Bak kata my hubby..hehe..(sukalah dia dgn geng² buaih ni!) 

I bought a snap of him from the reception. £4.50 per picture. Nindia budak ticit yang tak reti duduk diam tu..jeng jeng jeng...


Duduk terbalik kuang, kepala duk bawah kaki duk ataih! hamboi² ! Besa nooo dia! 

First time scan, posture baby ni tak berapa bagus untuk disnap or even untuk dimeasure. Then, sonographer tu suggest minum few glasses of water and come back with hope that the baby akan berada dalam posture yang lebih baik. Thumbs up for their support so far. Diorg ni tak berkira langsung walaupun kita terpaksa ambil masa diorg lebih sikit. 

Hopefully, everything will work out just fine, insyaAllah... :) 

  

14 comments:

  1. Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  2. wuaaaaaaaaaaaaaaaaa....anis!! baby tuuu...wuaaaa!

    ReplyDelete
  3. nampak dak pala dia yg busat tu?hahaha....

    ReplyDelete
  4. wuih wuih.. bb yg buaih.. ha ha

    ReplyDelete
  5. amboi! tingginya idung budak ticit ni ye!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. =D really happy for u darlin!!! cpt2 blk mesia lahhhhhh!! nk nengok perot muncit u! hehe

    ReplyDelete
  7. congratz aniss!!
    xsaba nk tgk mummy diaa...
    hehee

    ReplyDelete
  8. cik basem, mmg buaih geng ni..haha...

    anonymous, tu la, xsure tu tgn dia or idung dia. kalau idung, tinggi jgk tu..

    zue, thanks a lot darling! ;)

    yana, thanks dear!! :)

    ReplyDelete
  9. o m g ! tekeluaq ayaq mata~

    x sangka babels is actually sedang meng-carry cik tecik, for reallllll.

    i mean, looking back at our precious-unforgetable-immature-bejalan dlm kampung malam2-years, who wud hv thought about actually starting a family..wuwuwuwu.. sungguh syahdu~

    hg bape bulan wey,ngehngehngeh :)

    ReplyDelete
  10. pas ni giliran ang baterkap oii hihihi

    ReplyDelete
  11. yesss those were the days.... paling aku xbuleh lupa time semunyik blakang pokok sbb takut kena kacau..wahahahha....xsnonoh la kapo!

    mmg sgt syahdu....aku pun kdg2 mcm xcaya ja yg da ada org dlm memerut aku ni weh...duk ingat dulu duk kita tiga duk la sembang psl being a wife, mummy..tgk2 aku da otw dah..muahaha... aku da masuk 3bulan da..hoyayy! hg cpt2 la branak baterkap bila da kawen nnti..br anak aku ada geng! hehe...

    yani, thanks dear!

    ReplyDelete
  12. wahhhh..seronoknya anis....nk scan jugak la mcm tue..hahaha..

    ReplyDelete
  13. hahaha...nanti da kawen buleh la pi scan ari2..hehehe..

    ReplyDelete